19. april 2009

Vårkåt tamkatt blant gamle hus

På Vålerenga ligger velstelte og maleriske små hus på rekke og rad i solskinnet. Det er vanskelig å få tatt noen gode bilder av dem ettersom gatene er fulle av parkerte biler.Hilde er med på turen i dag. Hun er søsteren min og hun er helt i hundre på turen gatelangs. Dette er kjent strøk for henne; hun hadde leilighet i Vålerenggata tidligere og flyttet derfra for omtrent 20 år siden.I motsetning til de fleste andre strøkene i Oslo, består Vålerenga for det meste av trehusbebyggelse. Årsaken ligger i at området lå utenfor bygrensen den gangen tomtene ble skilt ut. Det var jo innført murtvang et par hundre år tidligere på grunn av brannfaren. De fleste av de små husene sto innflyttede håndverkere selv for byggingen av.Ved kirken kommer en katt trippende. Jeg vil ta bilder, men det er omtrent umulig. Katten vil bare stryke seg inntil beina mine og legger sin elsk på joggeskoene jeg har på. Kanskje han kjenner kattelukt av meg. Jeg sier til Hilde at hun skal rope på den for at jeg skal få den litt på avstand. Men da slutter den bare med å gni seg inntil meg og ser meg rett inn i øynene fra der han sitter på bakken.

Til slutt går han lei og trekker seg litt unna.Vi begynner å få lyst til å sette oss ned og ta en kopp kaffe. Da jeg nevner for Hilde at de har danske smørbrød på Københavnerkafeen på Grønland, er det gjort. Da ender vi her, Hilde med rødvin i glasset og jeg med Farris.

8 kommentarer:

 1. Flotte bilder fra et strøk som ser ut som det virkelig tilhører en annen tid! Litt romantisk i de gatene der!

  Også pusen da! Den oppførte seg slik en nabokatt her gjør - får aldri tatt et skikkelig bilde av den - ser ut som en hårball! Flott det blikket den ga deg! Katter er noe for seg selv!

  SvarSlett
 2. Bilde nr. 3 av katten var skikkelig fint! :D Han hadde jammen noen fjonge værhår ;)

  SvarSlett
 3. Flotte bilder av Vålerenga og en herlig katt ! :D

  SvarSlett
 4. Valkyrien: Veldig trivelig gatemiljø på Vålerenga. Ja, pusen gjør som den vil.
  Ithil: Nydelig pusekatt!
  naturmotiv: Tusen takk skal du ha!

  SvarSlett
 5. Utrolig bra til Oslo å være. Flotte bygg, og enda flottere ny? heading på siden.

  SvarSlett
 6. Svein: Ler! Det er en del gamle bygninger som er blitt tatt vare på her. Heldigvis!
  Ja, har laget header og små knapper til å trykke på rett under.

  SvarSlett
 7. Ingen ting er mer frustrerende enn parkerte biler når man skal ta bilder på steder som dette. Det ser veldig koselig ut der, en flott katt dere møtte på også :)

  SvarSlett
 8. For en hyggelig tur! Også på Vålenga da! Med en ekte Engapus, og danske smørrebrød, så herlig.

  Så fin toppen av bloggen din er blitt, med Maud og hus fra Vålerenga (?).

  SvarSlett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.