13. mars 2009

Bloggkommentering

Petter hos Neppe.no gjorde meg for en stund siden oppmerksom på hvordan jeg kunne gjøre det enklere for de som ville kommentere på Blogger-bloggene mine. Jeg var ikke klar over det han skrev den gangen og endret mine innstillinger på bakgrunn av det han fortalte.
Under punktet Kommentarer skriver han: Hvorfor kan ikke alle Blogger-bloggere gå til “Innstillinger -> Kommentarer” og velge “Plassering av kommentarskjema = Innebygd under innlegg” ??).

Etter at jeg har vært med noen runder i SkyWatch og for en uke siden i ABC i ord og bilder, blir jeg mer og mer enig i synspunktet vedrørende kommentarskjemaet. Det hender stadig at jeg ikke kommenterer der hvor blogginnehaver har gjort det så vanskelig at jeg ikke skjønner hvordan jeg skal få kommentert. Og så alle disse som har ordbekreftelse med bokstaver jeg må fylle inn!


Slik kan du endre dette:
1. Gå til innstillinger.

2. Gå til kommentarer

Under punktet: Hvem kan kommentere, krysser du av for ALLE

Under punktet plassering av kommentarskjema, krysser du av for Innebygd under innlegg

Lenger ned under punktet som heter Vise ordbekreftelse for kommentarer? Her krysser du av for NEI
Husk å lagre endringene!

Illustrasjonen blir større om du klikker på bildet.

9 kommentarer:

 1. Dette er i teorien et langt bedre kommentaroppsett, det er jeg enig i, men jeg anbefaler ikke dette kommentarfeltet, desverre fungerer det ikke godt med alle nettlesere. Det er greit nok om man ikke har bokstavgodkjenning, da går den stort sett gjennom etter noen forsøk, men om man har bokstavgodkjenning så går det vanligvis ikke (og mange har oppleved å få spam og velger derfor bokstavgodkjenningen desverre)

  Jeg vet dette er problem for enkelte av IE7 brukerene, men ikke alle uten at jeg begriper hvorfor, selv bruker jeg vanligvis safari.

  SvarSlett
 2. Jeg er ikke enig med deg i det. Jeg bruker Firefox og har testet det å IE og Opera, hvor det fungerer fint.
  En og annen spamkommentar er det jo mulig å slette. :-) Jeg har blogget i flere år og har hatt èn - 1 - spamkommentar på mine blogspotblogger.

  SvarSlett
 3. Alle er nok ikke enige i alt - vanlig pop-up fungerer bra etter mine begreper til standard. Lenker du kun til en enkel post kommer kommentarene opp til slutt

  Enig med deg om ord verifisering. Spam er sjeldent og kan med litt årvåkenhet strykes.

  SvarSlett
 4. Neida, selvsagt er ikke alle enige i alt. :-)
  Den pop-up greia får man jo midt i fleisen. Ler!

  Grunnen til at jeg skrev oppsktiften er at en del ikke vet hvordan de skal endre på innstillingene.

  SvarSlett
 5. Har generelt ikke for store problemer med kommentar sjekker, men disse ord verifikasjonene er litt irriterende ja. Det samme gjelder der kommentar feltet blankes ut dersom en klikker i det, kjipt dersom en har skrevet litt. Da hender det jeg bare gir opp.. :)

  SvarSlett
 6. Enig med deg Anne-Sophie! Ordverifiseringen er i tillegg et STORT problem for alle svaksynte og folk med andre synsproblemer.

  SvarSlett
 7. Nå lærte jeg noe nytt idag igjen! Skal se hva jeg kan ordne med det der, men siden jeg ikke får særlig med tilgang til pc på noen dager, får jeg vente med det noen dager. Men godt tips som jeg kan lete opp igjen, Anne Sophie! :)

  Ha en god helg!

  SvarSlett
 8. Ivar, Vivi og Valkyrien:
  Ikke gi opp, Ivar. *ler*
  Takk for synspunktene deres. Som Petter har skrevet i posten jeg nevner, er det større muligheter for innstillinger på Wordpress enn på Blogger. Jeg har lagt inn moderering på den ene Wordpress-bloggen fordi noen hadde lagt inn et langt og personlig innlegg som omhandlet en annen navngitt person. Det aksepterer jeg ikke. Og etter min mening har blogginnehaver ansvar for tonen på bloggen og i kommentarfeltet.

  SvarSlett
 9. bokstavergodkjenning synes jeg det er flott om man unngår, og de fleste trenger den slettes ikke. Men noen har kommet på lista til spammere og da må man nok gjøre noen tiltak. Jeg har det, får nå i perioder 10-20 spam på forskjellig poster og det er brysomt å slette. Jeg har løst det ved at jeg har kommentarmoderering på eldre poster, det fungerer godt for meg for det er gjerne der spamkommentarene kommer, og så er de enkle å slette alle på en gang.

  Men jeg anbefaler absolutt at man unngår å bruke bokstavene til man faktisk har ett problem :)

  Som jeg sa, ikke alle IE brukere har problemer, men jeg vet svært mange har problemer med dette feltet. Jeg bruker ikke selv IE så jeg kan ikke gå god for det, men jeg har fått beskjed fra flere som har slitt (jeg har selv hatt dette feltet tidligere, og jeg er også en sånn folk spør om hjelp når de ikke får til å kommentere andre steder). Jeg bruker altså safari, og må om jeg vil kommentere der det er bokstaver og slikt oppsett gå over i firefox. Men så lenge man ikke har bokstavene i tilegg så går det jo til slutt. Sist jeg var innom her så måtte jeg trykke legg inn kommentar tre ganger for å få den godtatt ;)

  uansett bra at du viser frem hvilken valg man har, så trenger man jo slettes ikke være enig nei ;)

  SvarSlett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.