22. mars 2009

VM-paviljongen. Skrekk-og-gru-plassering

Sånn ser det ut på 7.juniplassen nå. VM-paviljongen skal markedsføre Ski-VM 2011, Holmenkollen og Oslo i tiden fremover. Under selve VM skal det også selges billetter her.

VM-paviljongen og statuen av kong Haakon

Kong Haakon undres sikkert over hva i alle dager det er som skjer med området rundt. Tidligere var det en uteservering litt lenger ned på plassen, den het Kongeterrassen, såvidt jeg husker.

VM-paviljongen

Dette er fra baksiden som vender mot Henrik Ibsens gate og Slottet.

VM-paviljongen

Selve paviljongen er tegnet av arkitektkontoret Snøhetta.

12 kommentarer:

 1. Så det er det det er! Hver gang jeg tar trikken forbi bygningen, lurer jeg på hva det er for noe. Skal den stå der til evig tid, eller blir vi kvitt den etter VM?

  SvarSlett
 2. Ithil: Jeg tror det er meningen at det skal tas bort etter at VM på ski i 2011 er over.

  SvarSlett
 3. Det er nok kongeterassen det het ja. De fleste som har passert middagshøyden har vel tatt seg en duggfrisk en der. :)

  SvarSlett
 4. Joa - har tatt meg noen duggfriske på Kongeterassen ja! Har ikke sett dette her enda.....hmmmm....vet ikke hva jeg skal si om det! Bortsett fra at du fikk tatt noen stilige bilder da! Flotte reflekser - og det midterste var jo direkte vakkert! ( bortsett fra søppelbøtta, men man skal jo være glad for at det i det hele tatt står noen slike her og der!)

  SvarSlett
 5. Bygget er jo rimelig stilig på bildene. Plasseringen er vanskelig å uttale seg om fra denne siden av fjellene... Men kontrast opp mot slottet i bakgrunnen er det vel kanskje.

  SvarSlett
 6. Flotte bilder Anne Sophie, og jeg tror nok han lurer på hva som skjer bak han som du sier. :) Var en artig men merkelig bygning det der.

  SvarSlett
 7. Fine bilder, Anne-Sophie. Og så fikk jeg meg en aldri så liten vekker. Det beviser kanskje litt for godt hvor lite jeg bryr meg om idrett at jeg faktisk ikke visste om VM i Oslo i 2011... Nesten så jeg vurderer å skamme meg litt :-)

  SvarSlett
 8. John: Passert middagshøyden! Hmpf! Life begins at forty, påstås det. Ler!

  Valkyrien: Jeg synes selve bygningen er ganske fin og som du sier er det flotte reflekser. Ja, søppelbøtter er bra. Husker jeg syntes det var altfor få den gangen jeg hadde hund og hadde behov for å kaste hundeposer.

  Svein: Ja, jeg er enig i at bygget er fint. Jeg har inntrykk av at det ikke er selve bygget folk reagerer på, men som sagt plasseringen. Det står rett utenfor UD.

  Rune: Han undres nok, ja!

  Ståle: Ler! Ikke noe skamme seg over.

  SvarSlett
 9. Jeg må innrømme at jeg håper de moderne moelvenbrakkene forsvinner igjen :)

  SvarSlett
 10. Elisabeth: Vi får leve i håpet!

  SvarSlett
 11. Ja det er da det begynner sies det. Og det er vel rett også det :)

  SvarSlett
 12. De er forferdelige de der.

  Vet du forresten hvorfor Haakon står som han gjør der? Han salutterer Honnørbryggen nede ved havnen hvor Englandsfarerne kom i land etter krigen. Dvs. untatt krigsseilerne som kom litt smått om senn, og uten velkomstkomité.

  SvarSlett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.