22. mars 2009

Damstredet

Damstredet
Damstredet er et sjarmerende lite område i Oslo og består av små hus, svært trange gater, smug og trapper. Det første huset - Solberg - ble satt opp på midten av 1700-tallet, men de fleste er fra rundt 1810-60.

Damstredet - Veslebrunens stall til venstre
Henrik Wergeland bodde et par år i Solberg da han var nygift med sin Amalie Sofie. I bygningen til venstre i bildet lå stallen til hesten hans, Veslebrunen.

Damstredet
Alle husene er bebodd, dette er ikke noe museum. Å gå rundt her for å ta bilder kjennes nesten som å snoke i andres liv.

12 kommentarer:

 1. Jeg elsker de sterke fargene der. Okergult på slike gamle trehus er flott, og skulle gjerne likt å ha et slikt et, i et nærmiljø som det der.
  Tenker ofte på å ta bilder av smauene i Sandviken i Bergen, men føler meg som en inntrenger på en måte. Må prøve å fortrenge den følelsen :-)

  SvarSlett
 2. :-))) heldig vi som har egen guide i storbyen.
  For en utenbys er det spennende og nye områder en finner her på denne bloggen. Var innom Arne i går og han hadde jo en studie av skulpturer der i gryta. Spennede, en får selv lyst tilå dra på oppdagelsesferd med sitt kamera!!
  Håper å få innviget et kurs i oslo i slutten av april jeg da, og da kan også jeg se om jeg får noen blinkskudd, men den opera`n du tror jeg det ligger nok av bilder av i denne bloggverden :-)

  Ha en fin ifn og kreativ foto søndag, her ligger trøndelag igjen uder et hvitt dekke du .-((

  SvarSlett
 3. Koselig i "storbyen" dette. Lager kontraster.

  SvarSlett
 4. Vibeke: Ja, det er fantastiske farger som virkelig lyser opp! Klart du må ta bilder av Smauene, Bergen har så mye fint å vise frem. Velkommen hit!

  Anemone: Det er veldig spennende å gå rundt i byen og jeg blir ikke lei av det. Ja, Lysfontenen inne hos Arne er flott! Jeg er enig med deg når det gjelder operabilder.

  Svein: Ja, det gjør det. Veldig bra at det blir tatt vare på.

  SvarSlett
 5. For et deilig strøk! Det har jeg aldri hørt om, men neste gang jeg er i Tigerstaden med tid til overs, skal jeg dit og snoke med kameraet. Stemningsfulle bilder fra et sjarmerende strøk fullt av farger og særegenhet.

  SvarSlett
 6. Dette er et strøk i Oslo jeg aldri har vært i... vidunderlig fullt av farger og stemning.

  Kjempeflott.

  SvarSlett
 7. Ståle: Deilig er det rette ordet. Det er nesten som å være på en annen planet.

  Ivar: Flott, ikke sant!? Tenk å bo der.

  SvarSlett
 8. Damstredet er et utrolig sjarmerende sted i Oslo ja! Har ruslet forbi noen ganger, og det er nesten underlig å "plutselig" være der, det er som å stige inn i en annen tidsalder. Skjønner det der med å føle det som snoking - men søren heller! Bor man i en slik perle av et område, må man nesten regne med det!

  SvarSlett
 9. Som Valkyrien sier så ser det nesten ut som en annen tidsalder. Veldig flott der og pene bilder.

  SvarSlett
 10. Flotte og stemningsfulle bilder du har tatt her.. absolutt Damstredet verdig! Jeg har faktisk noen venner som bor i ett av husene der nede.
  Ingen andre steder i byen har jeg opplevd den samme gode atmosfæren som i Damstredet!

  SvarSlett
 11. Valkyrien: Ja, det er flott der. Tror jeg må ta meg en tur når det blir mer vår ute; det er sikkert finere å se området da.

  Rune: Det gjør det. :-)

  Inger-Johanne: De ser små ut de fleste av dem og så koselige! Fint at de er bebodd.

  SvarSlett
 12. Stilige bilder og bra innlegg. Stå på!

  SvarSlett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.