14. mai 2009

* Kort hverdagsglimt fra Oslo *

Vi er i Bjølsenparken. Vi har en bærepose med oss og plukker den omtrent kvart full av brennesle. Inntil gjerdet mot kolonihagen er det mengdevis av den.
Tilbake i Reiret skyller vi bladene godt i vann før vi klipper dem grovt med saksen. Så legger vi det i kokende vann tilsatt litt grønnsaksbuljong. Kikker i kjøleskapet for å se hva vi kan putte oppi kjelen. Vi har purre og gulrøtter. Da tar vi det. Vasker purren godt og bruker alt det grønne på den. Et par gulrøtter deles opp i passende små biter og lander i vannet sammen med purren og brenneslen. Vi lager meljevning av byggmel og har i sammen med fløte, en god klump meierismør, litt basilikum og oregano. Lar det koke opp og så smaker vi det til med litt salt.


Hjemmelaget brød har vi også.Noen ganger er det godt å leve!

8 kommentarer:

 1. Neslesuppe er så godt!

  Du får meg til å gå i barndommen, Anne-Sophie, mor lagde ofte neslesuppe på denne tiden av året (og karvekålsuppe, enda bedre). Hun var helt rå til å plukke brennesler uten hansker, hun brente seg aldri.

  SvarSlett
 2. Mytteristen: Gjør det! Innmari godt!

  Arne: Hyggelig å gå i barndommen noen ganger. :-) Ja, karvekålsuppe er også godt. Vet ikke om folk lager sånt mer.
  Hun hadde taket på det, skjønner jeg.

  SvarSlett
 3. Spiste brenneneslesuppe forrige helg her hjemme, men den var laget på fløtejevning. Nydelig smak og god og mettende. Ekstra godt når det kommer fra egen hage;)

  SvarSlett
 4. Hjemmelaget brød er iallefall godt da, selv om det er flere år siden sist jeg hadde det... har ikke prøvd brennesle suppe...

  SvarSlett
 5. Superhue: Ah! Høres deilig ut!

  Ivar: Å bake brød er morsomt. For meg. Ler! Godt er det, ja.

  SvarSlett
 6. Smiler stort til deg.. JA, noen ganger er det virkelig godt å leve. :)

  SvarSlett
 7. Inger-Johanne: Ja, ikke sant!?

  SvarSlett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.