Start  Om bloggen  Fotoalonger  Mine blogger  Oslobilder på Flickr  Twitter Facebook

26. mai 2009

Ingen dør er sterk nok til å holde ute en katt eller en elsker.

Døren i et hus har stor betydning for hvilken inntrykk du får av huset. Jeg synes dører er spennende. De sier noe om menneskene bak, hvem de er eller også hvem de ønsker å være.

Døren i Waisenhuset

Denne vakre døren i Kongens gate 1 er inngang til et av Oslos bevarte renessansehus og det ligger rett ved Bankplassen. Oppført i 1640. I perioden 1778-1917 var det barnehjem - Waisenhus - og hadde navnet Christiania Opfostringshus. Jeg innbiller meg at denne døren kan fortelle mye vondt.

Blått inngangsparti

Makt. Penger. Gamle penger. Det er det som slår meg ved denne døren. Bildet viser inngangspartiet i Thomas Heftyes gate 62, et hus som ligger på på Frogner. Huset er svært godt tatt vare på.

Dør/door

Dette er en herlig dør! Den strutter av fantasi og innfall! Bildet viser en av dørene til kulturhuset Hausmania.

11 kommentarer:

  1. Dette var flotte dører. Samler på dører selv når jeg er ute og reiser.
    Likte sida di, vil nok besøke deg oftere...

    SvarSlett
  2. Det er mange flott dører rundt omkring, og disse var jo beldig flotte. Jeg synes en kan finne ut mye om huset ved å se på døren. Morsomt

    SvarSlett
  3. Så fine dører, jeg ville aller helst hatt den siste!

    SvarSlett
  4. Hmmm..., dette fikk meg til å undre over noe rart..., for vi skjønner du, skal skifte dør her hjemme, den vi har er elendig og fra tidlig 70 tall... Mannen i sofaen med 10 kataloger og jeg sier "JA" til den døra han tror jeg ser , men som jeg ikke ser for jeg redigerer bilder på data`n!!! DENNE!!! kjerringa med interiørblogg og greier??? fader ikke til å tro, tidene forandres du.

    Ellers er det nå noe flott med en vakker dør da, og når man er ute og reiser og ser alt det vakre kan man jo undres over hvor mye jobb/arbeid de la i en dør!!! Hadde vel kostet flesk i dag disse du viser også kan jeg tenke meg. Ingenting for en sykepleier i alle fall.

    En skal vel være glad man har en dør og ikke har blitt kastet på dør...

    Klem herfra til deg.

    SvarSlett
  5. En dør inneholder uante mengder historie, og hver og en har sitt kan man vel si, dører og vinduer er i grunn spennende :) Flotte eksemplarer du har funnet her.

    SvarSlett
  6. Dette synes jeg var gøy og se.
    For det er ikke ofte en ser så mange fine eller flotte malte dører her hjemme som en kan se ute i den vide verden.

    SvarSlett
  7. Det er så deilig med dører og inngangspartier og vanskelig å få til selv. TAkk for titten. Jeg visste ikke om alle disse, så jeg skal ta meg en rusletur neste gang jeg er i Tigerstaden. H.

    SvarSlett
  8. Hans HB: Dører er gøy. ;-) Jeg er også begeistret for trapper/trappeoppganger, men det er låst nesten over alt (jada, jeg kjenner på dørene), så det blir mest dører.

    Ivar: Enig, man kan det.

    Arne: Da må vi avgjøre det ved en slosskamp!

    Anne: Den nederste er nok helt gratis ettersom den er dekorert av gatekunstnere med tilknytning til Hausmania. Ellers har du sikkert rett.

    Rune: Akkurat som du sier!

    Bente: Velkommen hit! Det er mange flotte dører rundt omkring, ja.

    Hanne: Velkommen til deg også! Det må du gjøre!

    Tusen takk skal dere ha!

    SvarSlett
  9. Pokker også. Vi må beise døra vår. Også måtte du minne meg på det. Kan jeg ha sett en annen variant av det første bildet før?

    SvarSlett
  10. Snilt av meg, ikke sant... Ler!
    Du husker gordt, Petter. Ja, hadde det i et innlegg på den gamle Innibloggen.

    Sender deg en mail om ikke alt for lenge. :-)

    SvarSlett
  11. Jeg er også opptatt av dører.. og i det hele tatt hvilket inntrykk inngangspartiet til et hus gir. Noen er riktig innbydende, mens andre bare er et nitrist "hull" i en stor flate.. og da hjelper det liksom ikke om huset ellers er aldri så flott!

    SvarSlett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.